Mobile Distribution

Descrierea firmei

Mobile Distribution, parte a grupului EURO GSM, s-a specializat din 2004 pe distributia de produse preplatite (cartele SIM) a principalilor operatori de servicii telecom, drum care a culminat in septembrie 2014 cu lansarea un-doi Centru de plati - un serviciu electronic de incasare a facturilor de utilitati in reteaua de magazine partenere din tara, aflata intr-o continua crestere. Cu o acoperire la nivel national, Mobile Distribution se dezvolta pe o structura de 5400 de parteneri din toata tara, cu peste 7000 de terminale amplasate in magazinele acestora. Se lauda cu o lista lunga de furnizori bucurosi sa-i accepte platile, are in jur de 200 de angajati si o experienta de 10 ani in serviciile de incarcare a cartelelor prepaid pentru toti operatorii de telefonie mobile.


Situatia initiala, provocarea

Pentru a gestiona o activitate atat de extinsa si de complexa, precum distributia si vanzarea prStudii de caz OptimallSFA - Mobile Distributionin punctele de lucru din tara, dar si gestionarea incasarilor, inca din 2005, in cadrul companiei s-a simitit nevoia unei solutii centralizate si integrate, iar alegerea conducerii a fost OptimallSFA. Introducerea, in anul 2014, a noului serviciu ce ofera clientilor posibilitatea de a-si achita facturile pentru utilitati (telefonie, internet, energie electrica, gaze naturale, apa, televiziune) alaturi de reincarcarea cartelei prepaid, a reprezentat momentul necesitatii trecerii de la sistemul Palm OS la mult mai performantul sistem de automatizare a vazarilor OptimallSFA Android. In plus, pe viitor erau vizate extinderea acestor servicii cu incasarea ratelor bancare si de leasing, transferurile de bani, dar si alte servicii, precum plata rovinietei auto. Solicitarile venite din partea companiei au fost foarte specifice si intr-o continua schimbare de-a lungul timpului insa, datorita flexibilitatii si modularitatii aplicatiei OptimallSFA, acest lucru a fost realizabil. 

Solutia noastra

Echipa Optimall a fost deschisa la sugestiile de particularizare si, in urma analizarii cerintelor clientului Mobile Distribution, au fost realizate modificari si introduse noi setari modulelor standard ale sistemului informatic. Valoarea produselor, precum cartelele SIM, fiind in Euro, era necesar, in primul rand, ca la inceputul fiecarei zile de lucru sa se sincronizeze cursul valutar.

Pentru a construi o solutie care ofera clientului un control mai mare asupra agentilor, au fost implementate, in special la modulele de Comenzi si Preluare Incasari, o serie de noi optiuni si restrictii specifice in privinta termenelor si a platilor. Au fost vizate conditiile de facturare, mai ales pentru clientii noi, dar si diverse setari pentru facturile cu plata pe loc sau suma maxima a facturilor neincasate. Modulele precum Discounturi, Listare documente, Client nou au suferit, de asemenea, imbunatatiri, iar Modulul Blocaje a devenit mult mai complex. Modificarea aplicatiei a fost gandita astfel incat fiecare detaliu oferit de catre client sa nu fie omis.

Feedback-ul clientului

Lansarea serviciului un-doi Centru de plati a reprezentat un pas firesc in dezvoltarea companiei, odata cu dinamica si necesitatile partenerilor nostri, carora le furnizam cele mai competitive si avantajoase solutii. Avand o retea de numerosi parteneri extinsa pe intreg teritoriul tarii, am decis sa utilizam acest avantaj logistic pentru a le oferi partenerilor nostri posibilitatea de a-si extinde serviciile, crescandu-si totodata cifra de afaceri. Pentru acest lucru era indispensabila o solutie informatica moderna si flexibila, care sa poata fi personalizata in functie de nevoile noastre specifice. Iar, pentru ca solutiile de automatizare a vanzarilor oferite de OptimallSFA ne-au convins, de-a lungul celor 10 ani de colaborare, ca sunt ceea ce business-ul noastru are nevoie pentru a organiza activitatea tuturor departamentelor, am apelat, din nou, cu incredere la ei. Pe tot parcursul dezvoltarii si al implementarii ne-au ajutat cu idei si au dat atentie tuturor detaliilor, iar rezultatul a fost unul pe masura – o solutie simpla, intuitiva, dar inteligenta.” a afirmat domnul Calin Chira, Director de Vanzari al Mobile Distribution.