Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor


Descrierea firmei

Asociatia Sistemului National de Reciclare a Bateriilor (SNRB) este o organizatie non-profit colectiva a producatorilor de baterii si acumulatori infiintata in 2010, avand ca scop preluarea obligatiilor si responsabilitatilor privind colectarea, tratarea si valorificarea deseurilor de baterii si acumulatori in conformitate cu prevederile Politicii Comune de Mediu a Uniunii Europene. Fiind membru fondator EUCOBAT (European Compliance Organization for Batteries), misiunea SNRB consta in conservarea, protectia si imbunatatirea calitatii mediului, diminuarea efectelor nocive asupra sanatatii umane si utilizarea prudenta a resurselor naturale.

Situația inițială

Plecand de la faptul ca reciclarea trebuie sprijinita in primul rand prin imbunatatirea infrastructurii de colectare si in conditiile unei optimizari permanente a costurilor de operare, Asociatia SNRB a dezvoltat un sistem eficient de preluare si valorificare a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA) in concordanta cu legislatia in vigoare. Pentru a gestiona o activitate atat de extinsa privind gestionarea si colectarea deseurilor de la diversi parteneri sau puncte de colectare din tara, in cadrul organizatiei s-a simitit nevoia implementarii unei solutii informatice automatizate care sa integreze cu succes diversele procese de lucru.

Soluția noastră

Principalele obiective ale software-ului OptimallSFA Android au in vedere gestionarea activitatii de colectare deseuri, cat si a procesului de mercantizare. Astfel, s-a optat pentru implementarea unei solutii simple, intuitive, care sa ofere clientului un control sporit asupra tuturor resurselor prin tinerea unei evidente eficiente a clientilor, partenerilor, a produselor colectate si articolelor necesare proceselor desfasurate cu ajutorul diferitelor tipuri de documente puse la dispozitie.
  • S-a avut in vedere rutarea clientilor pe care agentul trebuie sa ii viziteze. Programarea se face automat pentru fiecare zi, intr-un interval de maximum doua saptamani, astfel incat pe terminalul agentului sa se afiseze agenda de lucru.
  • In ceea ce priveste gestiunea codurilor de bare, s-a implementat modulul de receptii, prin care se scaneaza o parte din deseurile colectate de catre agenti, in vederea verificarii corectitudinii cu care s-a realizat colectarea pe teren (nr. de kg de deseu ridicat), cat si pentru o introducere mai usoara in sistem a clientilor, persoane fizice, care au adus deseuri la centrele de colectare.SNRB isi optimizeaza procesul de colectare al bateriilor cu OptimallSFA
  • Pe de alta parte, a fost luata in considerare oferirea posibilitatii de geocodare a locatiei partenerilor, cat si o navigare mai usoara catre acestia, cu posibilitatea urmaririi agentului si avertizarii cand acesta nu se afla in raza dorita.
  • In plus, prin pachetul de analiza a datelor oferit de OptimallSFA, managerii SNRB beneficiaza de rapoarte extrem de precise. Toate acestea vor conduce la eficientizarea deciziilor si, automat, la o mai mare siguranta a business-ului.
  • Nu in ultimul rand, s-a sugerat dotarea cu echipamentele hardware necesare functionarii corespunzatoare a sistemului OptimallSFA Android: terminale mobile cu cititoare pentru coduri de bare, imprimante termice mobile pentru listare documente si imprimante listare coduri de bare.

Feedback-ul clientului

“Un pas important in vederea alinierii la directia europeana de dezvoltare a unei economii verzi si eficiente il reprezinta extinderea serviciilor de colectare si reciclare a bateriilor pe o arie cat mai larga, de aceea, pe viitor, vizam o acoperire la nivel national. Suntem multumiti ca am ales sa colaboram cu furnizorul de software de automatizare OptimallSFA, care a fost receptiv la solicitarile noastre de customizare a solutiiei astfel incat aceasta sa se plieze pe nisa organizatiei SNRB. In plus, dat fiind avantajul unui sistem informatic modular, flexibil, stim ca solutia va putea fi adaptata continuu pentru a raspunde noilor provocari.a declarat Andrei Orban, project manager SNRB.