Optimall BI - un nou sistem inteligent in portofoliul nostru de solutii

 

De ce ne-am indreptat privirea catre o solutie Business Intelligence?

Solutiile software de Business Intel­ligence reprezinta noul seg­ment de crestere al pietei de profil, in timp ce mobilitatea in cadrul com­paniilor incepe sa devina o obisnuinta. Pe masura ce angajatii firmei devin tot mai mobili, au tot mai mare nevoie de informatii esentiale rapide si usor de accesat. In plus, tot mai multi proprietari, manageri sau administratori doresc sa fie la curent cu cele mai actuale conditii si trenduri din afaceri, sa vada cu ochii lor informatiile, iar, cand anumiti factori le atrag atentia, sa intre in cele mai mici amanunte.

Pentru a pune la dispozitia clientilor nostri toate instrumentele necesare cresterii performantelor si dezvoltarii afacerii, prin punerea la dispozitie a unor informatii indispensabile pentru un proces decizional corect si rapid, am adaugat in portofoliul nostru si softul de analiza-raportare-alertare, Optimall BI. Astfel venim in completarea gamei solutiilor de mobilitate realizate de-a lungul timpului de Optimall – solutia de automatizare a vanzariilor (OptimallSFA Android), cea de automatizare a proceselor din depozite (Optimall MobInv) si cea de localizare a dispozitivelor mobile utilizate de catre agenti (Optimall Location). Aceasta imprejurare ne ofera ocazia sa evoluam ca echipa si business, ducand numele de Optimall la un nou nivel.

Tendinta pietei

In anul 2015 doar o treime dintre companiile din Romania foloseau o solutie de Business Intelligence, insa trendul se anunta a fi in crestere. Pana la ora actuala companiile au achizitionat diverse solutii software (SFA, WMS, CRM, ERP etc.), fiecare dintre acestea generand o cantitate insemnata de date indispensabile, insa pentru a caror interpretare corecta este nevoie de specialisti. In contextul unei societatii actuale de consum, s-a intensificat tot mai mult cerrerea de a avea la dispozitie analize si statistici care sa ofere informatii accesibile, astfel incat top managementul sa poata lua decizii rapide si eficiente. In plus, daca pana de curand se discuta de partea de raportare, analiza si interpretarea evenimentelor post-factum, in momentul de fata companiile locale incep sa resimta nevoia de elemente de Business Intelligence, care adauga functionalitati de predictie si alertare.

Cu toate ca observam din partea companiilor deschidere spre inovatie si optimism in ceea ce priveste evolutia afacerii lor, suntem constienti de faptul ca decizia de a investi intr-o solutie BI nu va fi una rapida, ci mai degraba calculata si evaluata cu prudenta.

Cum ne diferentiem de restul furnizorilor de solutii BI?

Ne straduim sa fim un furnizor de servicii diferit de oricare altul, de aceea punem mare pret pe calitatea relatiilor pe care le dezvoltam odata cu solutiile noastre. Dorim sa cream o cultura in ceea ce priveste Business Intelligence si Analytics, mai ales in randul clientilor existenti, subliniand importanta transparentei, flexibilitatii si, bineinteles, a eficientei in cadrul evidentelor care stau la baza unui sir de decizii cu puternic impact asupra viitorului afacerii. Cunoscand si lucrand deja cu clienti activand in diverse industrii, le cunoastem interesele si ne este mai simplu sa trasam necesitatile si asteptarile. Cu scopul de a amplifica la maximum beneficiile unei astfel de solutii, echipa noastra de specialisti va analiza atent procesele din cadrul firmei si provocarile cu care se confrunta personalalul si va propune un set de rapoarte care sa se plieze perfect specificului acesteia.

Pe langa facilitatile oferite de crearea simpla, cu drag and drop a rapoartelor si dashboard-urilor, in plus fara de solutiile concuretilor, inteligentul sistem informatic pune la dispozitia utilizatorilor un serviciul de alertare flexibil, adaptabil atat in functie de diversele industrii, cat si de nevoilor managerilor de pe diferite departamente. Grupurile de utilizatori vizati vor primi informatii sau avertizari prin email sau mesaj. Pentru fiecare dintre acestea exista posibilitatea setarii unor detalii complexe cu privire la sabloane, grupurile care au acces la alerta respectiva, prioritizare, etc.

Cateva beneficii clare ale utilizarii sistemului Optimall BIOptimall Business Intelligence

Optimall BI este un sistem economic, care poate fi pus imediat in functiune pentru a servi interesele firmei. Prin simplul acces la bazele de date actualizate din sistemul ERP, solutia noastra Bl reda senzatia conducerii managerilor, prin grafice, diagrame, pe telefon, PDA, tableta sau orice dispozitiv pe care managerul il foloseste cu predilectie. Ii ajuta sa observe si analizeze mai usor factorii de importanta cheie ai afacerii, care contribuie cu adevarat la realizarea profitului. Sunt trecuti in revista cei mai profitabili clienti si furnizori sau se fac pasi preventivi pentru a evita eventualele probleme din cadrul afacerii. Cu ajutorul sistemului Bl se pot adapta cu usurinta noi procese, monitoriza rezultatele sau se pot testa noi strategii de afaceri.