Optimall BI isi demonstreaza eficacitatea in industria alimentara

Este dificil sa manageriezi activitatea agentilor de distributie si sa monitorizezi stocurile folosind metode nu tocmai moderne. La fel a fost si pentru un important client din industria alimentara pana sa inceapa sa foloseasca solutia noastra, Optimall BI.

Compania isi desfasoara activitatea pe piata de distributie a alimentelor, motiv pentru care am propus o varietate de rapoarte prin intermediul carora se va monitoriza activitatea agentilor si se vor analiza obiceiurile de cumparare ale clientilor: ce produse se vand pe nivel de client, cu ce frecventa, care este metoda de plata a clientului respectiv, ce adaos exista pe nivel de produs la acest client etc. Constatand imediat multitudinea de avanataje prin care solutia software va conduce compania spre prosperitate, directorul a decis sa implementeze cat mai repede sistemul de Business Intelligence.

Astfel, in urma cu cateva luni s-au implementat un numar de 13 rapoarte disponibile prin Optimall BI, pentru a putea analiza activitatea agentilor, fluctuatiile vanzarilor si profitabilitatea companiei. Datorita celor doua alerte selectate (cand agentul vinde sub pretul stabilit si cand stocul de produse scade sub nivelul minim), managerul companiei a reusit sa aiba, in timp real, o privire mai clara asupra evolutiei rezultatelor financiare. Analize care nu erau nici pe departe la fel de detaliate, care aveau la baza 2 fisiere Excel si necesitau alocarea a 2 ore pentru actualizarea datelor si verificarea corectitudinii lor, se realizeaza acum aproape instant, fiind inlaturata chiar si eroarea umana.

Dincolo de controlul pe care clientul nostru il are acum asupra afacerii, faptul ca isi poate adapta sau schimba strategia de marketing sau vanzari imediat ce sesieaza o problema este unul dintre beneficiile oferite de Optimall BI pe care le valorizeaza cel mai mult.