Intrebari frecvente - OptimallSFA Android

Stim ca, atunci cand va decideti sa investiti intr-un sistem de automatizare a vanzarilor, aveti nevoie de numeroase lamuriri si timp de gandire. Pentru a scurta acest proces de informare, ne-am propus sa va raspundem celor mai frecvente intrebari legate de aplicatia de automatizare a vanzarilor OptimallSFA Android.

Intrebare: Ce este solutia OptimallSFA Android dezvoltata de AROBS?
Raspuns: OptimallSFA Android este un sistem informatic pentru automatizarea vanzarilor (SFA) care permite imbunatatirea performantelor companiilor producatoare si de distributie, prin utilizarea tabletelor sau smartphone-urilor cu sistem de operare Android in munca agentilor de vanzari. El permite transmiterea datelor in timp real de la agent la firma, direct in sistemul de gestiune (ERP-ul) local. De asemenea, solutia OptimallSFA Android poate fi privit ca un instrument de crestere a profitabilitatii firmei si o dovada a dorintei sale de a solutiona cerintele reale ale clientului.

Intrebare: Ce ne puteti spune despre experienta AROBS in domeniul solutiilor pentru automatizarea fortei de vanzari (SFA)?
Raspuns: AROBS dezvolta solutii SFA inca din 2003 si a efectuat deja implementari de succes ale sistemelor sale pentru peste 250 de firme de distributie din Romania. In 2011, a fost lansat OptimallSFA Android, prima aplicatie software romaneasca de automatizare a fortei de vanzare care ruleaza pe orice smartphone sau tableta cu sistem de operare Android, versiune cu un design mult mai prietenos si o interfata intuitiva.

Intrebare: Ce avantaje imi ofera solutia SFA propusa de AROBS?
Raspuns: Alocarea de timp suplimentar personalului de vanzari pentru rezolvarea aspectelor cu adevarat importante, cresterea productivitatii fortei de vanzari prin automatizarea sa, cresterea veniturilor firmei, gestiunea eficienta a afacerii. Alte avantaje cuantificabile sunt: accesul instantaneu si partajat la informatii, optimizarea stocurilor, posibilitatea monitorizarii continue a activitatilor agentilor de vanzari, reducerea cheltuielilor cu distributia, posibilitatea de a culege rapid si precis informatia dorita din teren si a o trasmite instantaneu catre sediul central. De asemenea, structura modulara a produsului permite adaugarea de functionalitati la momentul considerat necesar. Demna de mentionat este si posibilitatea interfatarii produsului cu orice aplicatie de gestiune-contabilitate, peste 50 de interfatari cu diverse aplicatii de gestiune fiind deja realizate pentru clienti din Romania.

Intrebare: Trebuie sa fiu conectat la Internet pentru a putea utiliza aplicatia OptimallSFA Android pentru automatizarea fortei de vanzari?
Raspuns: Acest lucru nu este obligatoriu. In mod normal, computerul pe care este instalata aplicatia Back-Office trebuie sa aiba o conexiune permanenta la Internet pentru a se putea receptiona comenzile trimise de agenti, in timp ce  terminalele mobile au nevoie de acces la Internet doar in momentul in care se fac sincronizari sau se trimit date. Firmele care isi desfasoara activitatile de vanzare in zone lipsite de acces la Internet pot utiliza terminale GPRS ("General Packet Radio Services") speciale. Prin intermediul lor, agentii de vanzari se pot conecta la serverul de comunicatii al firmei noastre (AROBS), care asigura transmiterea bidirectionala a fluxului de informatii intre agent si sistemul de gestiune al firmei sale.  

Intrebare: Cat timp dureaza implementarea sistemului SFA Optimall?
Raspuns: Durata instalarii depinde de o multitudine de factori, cum ar fi numarul de terminale si de tipul sistemului de gestiune (pentru majoritatea celor prezente pe piata romaneasca s-au efectuat deja interfatari). O interfatare cu sistem ERP dureaza in medie 1-2 saptamani, in vreme ce o instalare fara interfatare impreuna cu trainingul personalului necesita doar 1-2 zile pentru beneficiarii din Romania. Personalizarile Optimall care tin de specificul activitatii clientului si care nu sunt incluse in solutia SFA de baza se adauga si ele timpului de impementare standard (exemplu: personalizarea rapoartelor care se doresc generate de catre sistem). Intrebari frecvente soft automatizare vanzari

Intrebare: Care este perioada necesara instruirii si adaptarii personalului din vanzari la noua solutie?
Raspuns: Persoanei desemnate sa se ocupe cu sistemul SFA ii sunt suficiente cunostinte medii de operare pe calculator si notiuni de baza despre retele de calculatoare pentru a se acomoda cu noul soft de vanzari. Noua interfata utilizeaza elemente grafice intuitive si denumiri standard din domeniul retailului. Experienta pozitiva a agentilor de vanzari a demonstrat ca aplicatia mobila este simplu de utilizat, trainingul oferit agentului fiind suficient pentru a-l obisnui cu terminalul si cu aplicatia. La doua zile de la primirea terminalului cu aplicatia instalata agentul poate deja folosi PDA-ul pentru preluarea comenzilor si a incasarilor, iar in medie de maximum o saptamana deprinde in totalitate "secretele" solutiei Optimall.

Intrebare: Este Optimall o solutie SFA scalabila?
Raspuns: In mod cert, aplicatia poate fi configurata in functie de cerintele si nevoile clientului. La solicitarea dumneavoastra putem adauga functionalitati modulelor existente sau chiar dezvolta module noi. De-a lungul timpului, solutiile de automatizare a vanzarilor dezvoltate de Optimall au fost adaptate cu succes pentru nise precum cea de reciclare a deseurilor, vending, culegere a datelor din piata (stoc, pret la raft, chestionare, etc.) si analiza lor in rapoarte specifice.
Impreuna cu dumneavoastra, echipa Optimall alocata proiectului va trasa detaliile personalizarii, dupa care se trece la implementarea lor.

Intrebare: Sunt necesare modificari in sistemul de gestiune al firmei mele pentru interfatarea sa cu solutia SFA?
Raspuns: Acest lucru nu este necesar, modificarile efectuandu-se in cadrul solutiei SFA. Solutia de optimizare a vanzarilor Optimall a fost interfatata cu toate sistemele de gestiune prezente in Romania, fapt ce permite implementarea sa comoda, fara ajustarea sistemelor de gestiune pe care le aveti deja instalate.