10 cele mai importante beneficii ale utilizarii unui sistem Business Intelligence


Astazi sistemele BI sunt mai usor de utilizat, au interfete mai simple si pot fi operate si intelese de oricare membru al unei companii, fie ea mica sau mare. Avand in vedere accesibilitatea software-ului BI de astazi, intrebarile pe care cel mai adesea le punem sunt: "Chiar am nevoie de un sistem BI in compania mea?" Sau "Cum ma poate ajuta sa iau decizii de afaceri mai bune?" În continuare va propunem 10 dintre cele mai evidente avantaje de care se va bucura afacerea dvs. odata cu implementarea software-ului Business Intelligence:

1. Elimina presupunerile

Managementul unui business nu ar trebui sa se asemene cu un joc de noroc. Adesea, managerii sunt pusi in situatia de a lua decizii bazandu-se pe experiente subiective, pe cele mai bune presupuneri sau pe instinct. Este vital pentru companie sa existe date care sa sustina fiecare argument. Daca va conduceti afacerea pe baza unor presupuneri, acest lucru inseamna ca va lipsesc date complexe pentru a forma o structura de incredere care sa va permite sa luati decizii in cunostinta de cauza. Cu Business Intelligence, vi se ofera date exacte, actualizari in timp real, mijloace de predare si prognoza si chiar va permite sa realizati scenarii "what-if", eliminand astfel nevoia de a ghici sau de a estima.

2. Ofera raspunsuri rapide la toate intrebarile dvs, chiar si la unele la care inca nu v-ati gandit

Un alt motiv incurajator pentru utilizatorii de Business Intelligence este ca puteti obtine imediat raspunsuri la intrebarile dvs. de afaceri. Puteti lua decizii mai rapide pe baza acestor raspunsuri fara a fi nevoie sa pierdeti timp pretios analizand numeroase pagini ale rapoartelor scrise. Astfel sunt evitate prejudecatile observationale naturale si se ofera "raspunsuri" chiar si la probleme pe care poate nici nu le-ati observant anterior.

3. Imbunatateste eficientaFunctionare sistem BI

Cele mai multe organizatii irosesc timp pretios in cautare de informatii din cadrul diferitelor surse de date cand au nevoie de ajutor pentru o intelegere mai profunda a afacerii. Atunci cand angajatii gasesc aceste informatii relevante, ei trebuie sa converteasca, sa combine datele mentionate, sa realize rapoarte, sa comunice opiniile lor si sa stabileasca daca sunt corecte etc. Cu un sistem BI, toate datele necesare provin dintr-o singura sursa, putand fi accesate dintr-un dashboard personalizat si transformate intr-un raport. Astfel, orice membru poate avea acces la rapoarte importante oricand are nevoie de ele, pentru a-si putea desfasura activitatea din orice locatie.

4. Identifica noi oportunitati de venit

Prin analizarea tuturor datelor si detinand statistici asupra afacerii in diferite perioade de timp, veti obtine informatii despre potentialele oportunitati pe care s-ar putea sa le fi omis in trecut. Avand o perspectiva completa si detaliata asupra businessului puteti crea noi oferte pentru a va adapta la situatia actuala a pietei, pentru a va satisface mai bine clientii si a planifica mai bine viitorul companiei.

5. Monitorizeaza cu succes performanta companiei

Un alt punct forte al BI consta in posibilitatea de urmarire in timp real a indicatorilor cheie de performanta prin primirea de alerte si notificari de fiecare data cand datele cu privire la un anumit KPI se modifica. In cazul in care schimbarea ridica semne de intrebare, puteti detalia raportul pentru a afla de ce s-a intamplat acest lucru si ce puteti face pentru a remedia situatia.

6. Managerii reduc stresul micromanagementului

Mai degraba decat oferirea de detalii apartinand micromanagement-ului, care ar conduce spre succes, un soft BI contureaza parametrii pentru succes si le permite angajatilor sa raspunda asteptarilor. Managerii sunt capabili sa reduca stresul angajatilor atunci cand pot sa sublinieze in mod clar ceea ce este necesar pentru ca acestia sa performeze bine. Angajatii, la randul lor, sunt capabili sa-si asume responsabilitatea intr-un mediu transparent, in care au acces la informatiile necesare si nu sunt distrasi de taskuri neimportante.

7. Obtineti o viziune de 360 ° asupra clientilor dvs.

O privire completa asupra comportamentului si experientei clientilor, furnizata de anumite valori si analize, va ajuta sa formulati strategii sigure de viitor. Veti intelege mai bine comportamentul pietei si il veti folosi pentru a fideliza clientii prin oferte personalizate. Stiind ce achizitioneaza clientii si ce nu, la ce ora si in care locatie, va permite sa transformati usor aceste informatii in profit.

Avantaje utilizare business intelligence8. O mai buna gestionare a inventarului

Software-ul Business Intelligence va ajuta sa realizati comenzile potrivite pentru inventar (cantitatea potrivita la momentul potrivit), sa gestionati corect partea logistica si sa detectati orice anomalii in datele inventarului. In acest fel, clientii dvs. pot primi bunurile doar atunci cand au nevoie sa le primeasca, iar compania dvs. nu este nevoita sa stocheze excesul de marfuri.

9. Evitarea problemelor si testarea de scenarii

Unitatile de afaceri vor avea reactii rapide, eficiente si agile atunci cand apar schimbari imprevizibile. Cand o piata se modifica, BI faciliteaza pivotarea intr-o noua directie. Datele sunt selectate si afisate pe baza punctelor forte ale organizatiei, evidentiand oportunitati pentru venituri suplimentare. In plus, permite testarea atenta a diferitelor scenarii intr-un mediu controlat, inainte de a se lua decizii cu impact major. Multumita rezultatelor aprofundate ale BI, oricine din cadrul organizatiei poate fi pregatit sa isi aduca aportul acolo unde este necesar.

10. Alocarea mai precisa a resurselor

BI va permite sa analizati in detaliu modul in care fiecare unitate de afaceri functioneaza si va ofera informatii despre modalitatea de imbunatatire a acestora. Puteti identifica cu usurinta zonele cu potential care trebuie exploatate, unde trebuie sa se faca modificari sau unde este necesara alocarea mai multor resurse astfel incat sa eficientizati operatiunile.

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam faptul ca BI asigura un real avantaj competitiv. Intreprinderile din intreaga lume utilizeaza instrumente inteligente de raportare pentru a dezvolta avantaje si a face fata concurentei. Pe masura ce globalizarea devine o tendinta economica in crestere, organizatiile isi iau masuri pentru a resimti cat mai slab efectele la nivel regional in cazul in care o piata este incoltita. In plus, avand planuri bine puse la punct, este mai usor sa convingeti stakeholderii de succesul pe termen lung al companiei.